Home » Workshops » Dansen of vechten?

Dansen of vechten?

We zijn allen vervuld van een verlangen naar het pure en ongerepte. Er is in onze samenleving weinig ruimte om aan dit smachten tegemoet te komen. Maar de schaduw van de Ontembare Vrouw blijft min of meer onopgemerkt achter ons aan sluipen. Totdat deze schaduw haar rechten opeist door burn- out, spierspanningen en andere lichamelijke ongemakken.

 

Clarissa Pinkola Estés behandelt het thema van de Ontembare Vrouw in een boek waarin zij op zoek gaat naar dit archetype in mythen, sprookjes en verhalen.

De schrijfster is een ervaren Jungiaanse–analytisch therapeute en cantadora , bewaarder van oude verhalen. Deze verhalen uit de hele wereld verscherpen onze blik en ontsluiten oeroude, in vergetelheid geraakte bronnen van kennis.

Ieder verhaal wordt in het boek meeslepend naverteld en vervolgens haarscherp ontleed.

 

Vanuit deze verhalen gaan we in de cursus op 2 dagdelen of in de 1-daagse workshop op zoek naar de ontembare vrouw in onszelf.

 

Leiding:

Roos Crama is Dans - en Bewegingstherapeut. Zij heeft 22 jaar in de Geestelijke Gezondheidszorg gewerkt. Gaandeweg ontstond de wens om preventief te gaan werken zodat door bewustwording van het eigen lichaam onmiskenbare signalen eerder herkend worden. Sinds 26 jaar heeft ze hieraan handen en voeten weten te geven voor zowel organisaties als particulieren.

 

Het is aan te bevelen dat het negende hoofdstuk met het verhaal over 'naar huis gaan: terugkeren naar jezelf' uit het boek “De Ontembare Vrouw als archetype in mythen en verhalen.” van Clarissa Pinkola Estés voor aanvang van de cursus gelezen is.

 

Schiedam

Data: in overleg

Locatie: Studio Basisbalans of in overleg een andere locatie.

Kosten: € 95,- per 2 dagdelen (14 - 17 uur) of de workshop (10 - 17 uur)                          Minimaal 4 en max 8 deelnemers

 

Informatie en aanmelden kunt u bij Roos Crama 010 – 4267702 en Maja Nieuwenhuis, predikant, 010 – 4260756 onder gelijktijdige overmaking van de kosten op NL 07 INGB 0002 1438 85 t.n.v. R. Crama  Schiedam o.v.v. ‘cursus De vrouw als archetype'