Home » Nieuws

Dans- en beeldhouw 3-daagse 'Lux et Terra'  te Lierop

Data

vrijdag 6 t/m zondag 8 november 2020                                                                               

Dit jaar gaan we voor de 2e maal, omdat de Dans- en kuuroord 8-daagse in Tunesië niet door kon gaan door Covid codes hier en daar.

Omschrijving

Het verandert, verrast en verheugt mij. De naam 'Lux et terra, Licht en aarde, staat voor eerbetoon aan de zon en aan het leven voortgebracht door het licht en de aarde. Luciën is vereerd dat dit stuk grond hem toegevallen is. De tijd van tempelbouwer lijkt voorbij, maar het verlangen naar het op richten van iets met eeuwigheidswaarde blijft. Denk aan Godinnentempels op Malta en Gozo, de piramides in Egypte en de Maya's. Wie hemel en aarde verbindt geeft extra glans aan het zijn op de aarde.

We komen voor het negende jaar en voor de 10e keer op dit o-zó-niet-Nederlands landgoed en het is een traditie geworden. Na de lunch begeleidt Luciën ons dit keer niet bij het beeldhouwen, maar wij maken onze imperfecte beelden van de voorgaande jaren af. Weer of geen weer! Er is een overdekt atelier, een Ger en een pagode waar we beschut kunnen dansen.

Programma

Vrijdag tot en met zondag dansen 11.00 - 13.30 uur, beeldhouwen 14.30 – 17.30 uur op boerderij BuitenEnzo en na de vegetarische topmaaltijd dansen van 20.00 - 21.30 uur.  

Roos Crama, dans- en bewegingstherapeut, verzorgt cursussen, workshops, dansweken en weekends in binnen- en buitenland. Ik viel als een blok voor dit organische complex  met zonnetempel, pagode, ateliers, bos, rust en ruimte. www.beeldhouweninsteen.nl  

Sacrale dans is een dansvorm waarin niet de perfect uitgevoerde danspassen centraal staan, maar de innerlijke beleving. Daarom is danservaring niet noodzakelijk. We dansen los en vrij. Er wordt vegetarisch gekookt.

Aanmelden

E-mail vóór 1 oktober 2020 via info@basisbalans.nl met gelijktijdig overmaking van het A of B tarief. 

Kosten

€ 365,- A tarief: volpension en cursussen all in. Exclusief vervoer naar Lierop. Carpoolen.
€ 345,- B tarief
€ 315,- A tarief (zonder overnachting)
€ 275,- B tarief (zonder overnachting)

Data voor de komende jaren

Dans en beeldhouw 3 daagse Lux et Terra  Lierop,  27 t/m 29 augustus 2021

Dans en beeldhouw 3 daagse Lux et Terra Lierop, 26 t/m 28 augustus 2022

Dans en beeldhouw 3 daagse Lux et Terra Lierop, 28 t/m 30 augustus 2023

'Werk in uitvoering'

 

 

 

 

 

 

 

 

Roos Crama, Dans en bewegingstherapeut

Studio Basis Balans, Tielman Oemstraat 16a                        

3117 CD SCHIEDAM

T +31 104267702   M + 31 648387754                                                        

W www.basisbalans.nlinfo@basisbalans.nl                                             

Santo Antáo 10-daagse dans en wandelvakantie, ~ 14 maart '22

Kosten

De 10-daagse dans en wandelvakantie inclusief vlucht, transfer, logies en ontbijt bij zes deelnemers  € 1195,-  en bij tien € 1095,-. Voor de kleine beurs zijn er mogelijkheden in overleg. Voor de éénpersoonskamer komt er  €  175,-  extra bij.

Aanmelden en betaalwijze

Vóór 1 oktober 2021 aanmelden en € 500,- overmaken naar: Nl07 INGB 0002143885 t.n.v. R. Crama o.v.v. Dans- en wandelvakantie Santo Antõa 2022 Het resterende bedrag vóór 1 december.  

Annulering

Bij afmelding voor 1 december 2021 wordt het betaalde bedrag terug gestort minus € 75,- administratiekosten. Daarna wordt alleen terugbetaald indien er vervanging is. Zie uitgebreide info over aanmelden en betalen.

Hierboven een foto  van het gloednieuwe Hotel Miranda Miranda, dat op het noordelijkste eiland, Santo Antão, van de Kaap Verdië is gelegen. Vanuit Nederland vliegen we eerst naar São Vicente en varen van Mindelo over naar Santo Antão.  

Hotel Miranda Miranda bevindt zich in de directe omgeving van het Ribeira Grande (grote rif) Gebergte, waarin schitterend gewandeld kan worden. Er zijn schitterende  wandel-routes, die, of alleen, of in groepjes, gevolgd kunnen worden. Om de andere dag dansen we  van 10 - 12 uur en in de namiddag buiten op verschillende toplocatie. Iedere avond dansen we binnen van 20 - 21.30 uur.

Aanmelding en betaling:

Aanmelding d.m.v. opgave via telefoon, e-mail of schriftelijk. Na de aanmelding ontvang je direct een aanmeldingsbevestiging - per email - onder opgave van de kosten. De activiteit gaat door bij aanmelding van 6 personen.

Drie weken voorafgaande aan de activiteit krijg je een informatiebrief toegestuurd.

De eerste betaling van € 400,- waarmee je plek verzekerd is, kan vanaf 1 november direct na bevestiging van je aanmelding.

Graag overmaken naar: Nl07 INGB 0002143885 t.n.v. R. Crama o.v.v. Dansvakantie Santo Antõa 2020 Het resterende bedrag te voldoen vóór 1 december.

Annuleringsvoorwaarden**: Bij afmelding vóór 1 december wordt het reeds betaalde bedrag teruggestort min € 35,- voor kosten.

Daarna kan restitutie alleen als jij, in overleg met ons een vervangende deelnemer vindt die jouw plaats inneemt. Als er geen nieuwe deelnemer zich via jou aanmeldt, geldt het volgende:

Bij afmelding:

- tot 1 november is €75,- verschuldigd voor gemaakte kosten.
- tot 3 maanden voor de begindatum is 50% van het totale bedrag door u verschuldigd.
- tot 2 maanden voor de begindatum is 75% van het totale bedrag door u verschuldigd.
- daarna is het hele bedrag door u verschuldigd. Er vindt geen restitutie plaats.


Deelname aan het programma is voor eigen risico.

- Deelnemers blijven zelf verantwoordelijk voor hun fysieke (en mentale) welzijn.

- Regel voor jezelf een reis- en annuleringsverzekering.


Mocht u vragen hebben? info@basisbalans.nl  Bellen mag ook. 0648387754/0104267702


Nota Bene: Op dit moment is het nog niet mogelijk informatie te verschaffen over onder andere het vluchtschema. Dat lukt wel aan het eind van 2020. Ook bestaat de mogelijkheid om aansluitend op de Dans- en wandel 10 daagse een extra week te boeken.  Nadere informatie hierover volgt.