Home » Dansactiviteiten » Dansweekenden

Dans- en beeldhouw 3-daagse 'Lux et Terra'

Data

vrijdag 28 t/m zondag 30 augustus 2020

Locatie

Tempelcomplex te Lierop

Omschrijving

Het verandert, verrast en verheugt mij om er te mogen dansen. De naam 'Lux et Terra' betekent Licht en Aarde, dit staat voor eerbetoon aan de zon en aan het leven voortgebracht door het licht op de aarde. Luciën is vereerd dat dit stuk grond hem toegevallen is.

De tijd van tempelbouwer lijkt voorbij, maar het verlangen naar het oprichten van iets met eeuwigheidswaarde blijft. Denk aan Godinnentempels op Malta en Gozo, de piramides in Egypte en de Maya's. Wie hemel en aarde verbindt geeft extra glans aan het zijn op de aarde.

We komen voor het negende jaar op dit o-zó-niet-Nederlandse landgoed en het is een traditie geworden. Na de lunch begeleidt Luciën ons bij het beeldhouwen. Weer of geen weer! Er is een overdekt openatelier en beschutte dansmogelijkheden. ja ik viel als een blok voor dit organische complex van sculpturen, zonnetempel, pagode, ateliers, bos, veel ruimte en stilte. 

Programma

Vrijdag tot en met zondag dansen van 10.00 - 12.30 uur,

                                        beeldhouwen 13.30 - 16.30 uur op Landgoed Lux et Terra en                                                           dansen vanaf  20.00 - 21.30 uur op Boerderij BuitenEnzo.  

Roos Crama, dans- en bewegingstherapeut, verzorgt jaarcursussen, dansweekends, dans- en kuuroord en -wandelvakanties in binnen- en buitenland.

www.beeldhouweninsteen.nl  

Dansmeditatie en Sacrale dans zijn een dansvormen waarin niet de perfect uitgevoerde danspassen centraal staan, maar de innerlijke beleving. Daarom is danservaring niet noodzakelijk. Er wordt op topniveau vegetarisch gekookt.

Aanmelden

Aanmelden vóór 1 mei 2020 via info@basisbalans.nl 

Kosten

€ 445,- A tarief: volpension en cursussen all in. Exclusief vervoer naar Lierop, carpoolen.
€ 395,- B tarief
€ 395,- A tarief (zonder overnachting)
€ 345,- B tarief (zonder overnachting)

Data voor de komende jaren

Dans en beeldhouw 3 daagse Lux et Terra  Lierop,  28 t/m 30 augustus 2020
Dans en beeldhouw 3 daagse Lux et Terra  Lierop,  27 t/m 29 augustus 2021