Home » Dansactiviteiten » Dansweekenden

Dans- en beeldhouw 3-daagse 'Lux et Terra'

Data

vrijdag 23 t/m zondag 25 augustus 2019

Locatie

Lierop

Omschrijving

Het verandert, verrast en verheugt mij. De naam 'Lux et Terra, Licht en Aarde, staat voor eerbetoon aan de zon en aan het leven voortgebracht door het licht en de aarde. Luciën is vereerd dat dit stuk grond hem toegevallen is. De tijd van tempelbouwer lijkt voorbij, maar het verlangen naar het op richten van iets met eeuwigheidswaarde blijft. Denk aan Godinnentempels op Malta en Gozo, de piramides in Egypte en de Maya's. Wie hemel en aarde verbindt geeft extra glans aan het zijn op de aarde.

We komen voor het achtste jaar op dit o-zó-niet-Nederlands landgoed en het is een traditie geworden. Na de lunch dan begeleidt Luciën ons bij het beeldhouwen. Weer of geen weer! Er is een overdekt openatelier en beschutte dansmogelijkheden in de pagode. ja ik viel als een blok voor dit organische complex van sculpturen op het vijf hectare landgoed met zonnetempel, ateliers, bos, rust en heel veel ruimte. 

Programma

Vrijdag tot en met zondag dansen we van 10.00 - 12.30 uur, beeldhouwen 13.30 – 16.30 uur op Lux et Terra en na de maaltijd op boerderij BuitenEnzo dansen we van 20.00 - 21.30 uur in de aangrenzende schuur of wei.

Roos Crama, dans- en bewegingstherapeut, verzorgt jaarcursussen, dansweekends en kuuroord en wandelvakanties in binnen- en buitenland.

www.beeldhouweninsteen.nl  

Sacrale dans is een dansvorm waarin niet de perfect uitgevoerde danspassen centraal staan, maar de innerlijke beleving. Daarom is danservaring niet noodzakelijk. Er wordt vegetarisch gekookt.

Aanmelden

Aanmelden vóór 1 mei 2019 via info@basisbalans.nl 

Kosten

€ 445,- A tarief: volpension en cursussen all in. Exclusief vervoer naar Lierop, carpoolen.
€ 395,- B tarief
€ 395,- A tarief (zonder overnachting)
€ 345,- B tarief (zonder overnachting)

Data voor de komende jaren

Dans en beeldhouw 3 daagse Lux et Terra  Lierop,  28 t/m 30 augustus 2020
Dans en beeldhouw 3 daagse Lux et Terra  Lierop,  27 t/m 29 augustus 2021