Home » Dansactiviteiten » Dansweekenden

Dans- en beeldhouw 3-daagse 'Lux et Terra'

Het programma en de locaties zijn ingericht conform de COVID-19 richtlijnen.

Data

vrijdag 6 t/m zondag 8 november 2020 - AFGEZEGD  I.V.M. CORONA

Locatie

Tempelcomplex en boerderij BuitenEnZo te Lierop

Danstherapeut Roos Crama en dansdocent Dina Verlinde verzorgen deze drie daagse.

Omschrijving

Dans- en beeldhouw 3-dgse op Lux et Terra en BuitenEnZo 28 –   30augustus '20  

o.b.v. Roos Crama, danstherapeut, en Dina Verlinde dansdocent.

 

Vrijdag 11 uur staan thee en koffie klaar op Landgoed Lux et Terra van Luciën van der Eerden, beeldhouwer en kunstenaar. We gaan voor de10 keer naar dit mysterieuze landgoed en het is een vreugde om hier te dansen ook al is het dit jaar maar één ochtend.  De andere twee ochtenden dansen we bij boerderij BuitenEnZo waar we ook alle middagen beeldhouwen en avonden dansen. Onze dansende kokkin Dina maakt de vegetarische maaltijd klaar.  Op zondag gaan we om 16.00 uur huiswaarts.

 

De naam 'Lux et terra, Licht en aarde, staat voor eerbetoon aan de zon en aan het leven voortgebracht door het licht op de aarde. Luciën is vereerd dat dit stuk grond hem toegevallen is.  Roos Crama, dans- en bewegingstherapeut, verzorgt danscursussen, dansweekenden, Dans en kuuroordvakanties in het binnen en buitenland.

Meditatieve dans/Sacrale dans' is een dansvorm waarin niet de perfecte uitvoering van de danspasjes centraal staan, maar de innerlijke beleving.

 

Kosten

Dans- beeldhouw- en tekenmateriaal met overnachtingen in een grote 2 persoonskamer met goede ventilatie en scheidingswand tussen de bedden. Boerderij BuitenEnzo is RIVM proof gemaakt. Volpension

€ 365,- en slaapt u elders of in een tent dan € 315,- 

Meenemen voor de Boerderij: sloop, hoeslaken, dekbedhoes, handdoeken, dansschoenen, makkelijke kleding.U kunt eventueel op het grasveld naast de Boerderij uw tentje opzetten.

 

Aanmelden bij info@basisbalans.nl en door overmaking van

€ 365,- vóór 1 oktober naar NL07 INGB 0002 143 885 t.n.v. R. Crama, Schiedam o.v.v. dans/beeldhouw 6-8 november 2020. 

Let wel: tot 1 november 2020 kan er nog van alles veranderen. Onze gezondheid gaat boven alles.

Dit jaar beeldhouwen we verder aan onze imperfecte en oude beelden. Neem ze mee!

 

Voor carpoolen en dieetwensen mailen naar onderstaand e-mailadres.

Zijn er nog andere vragen? Neem dan gerust contact op met Roos Crama, dans- en bewegingstherapeut, info@basisbalans.nl Bellen kan ook. 06-48387754.

 

Het verandert, verrast en verheugt mij om er te mogen dansen. De naam 'Lux et Terra' betekent Licht en Aarde, dit staat voor eerbetoon aan de zon en aan het leven voortgebracht door het licht op de aarde. Luciën is vereerd dat dit stuk grond hem toegevallen is.

De tijd van tempelbouwer lijkt voorbij, maar het verlangen naar het oprichten van iets met eeuwigheidswaarde blijft. Denk aan Godinnentempels op Malta en Gozo, de piramides in Egypte en de Maya's. Wie hemel en aarde verbindt geeft extra glans aan het zijn op de aarde.

We komen voor het negende jaar op dit o-zó-niet-Nederlandse landgoed en het is een traditie geworden. Na de lunch begeleidt Luciën ons bij het beeldhouwen. Weer of geen weer! Er is een overdekt openatelier en beschutte dansmogelijkheden. Ja ik viel als een blok voor dit organische complex van sculpturen, zonnetempel, pagode, bos, veel ruimte en de stilte. 

Programma

Vrijdag tot en met zondag dansen van 11.00 - 13.30 uur,

                                        nu beeldhouwen 15.30 - 17.30 uur op boerderij BuitenEnZo

                                                          en daar dansen we ook vanaf  20.00 - 21.30 uur.    

Roos Crama, dans- en bewegingstherapeut, verzorgt jaarcursussen, dansweekends, dans- en kuuroord en -wandelvakanties in binnen- en buitenland.

www.beeldhouweninsteen.nl  

Dansmeditatie en Sacrale dans zijn dansvormen waarin niet de perfect uitgevoerde danspassen centraal staan, maar de innerlijke beleving. Daarom is danservaring niet noodzakelijk. Er wordt op topniveau vegetarisch gekookt.

Aanmelden

Aanmelden vóór 1 juni en tot 4 november 2020 kan er nog van alles veranderen.        Onze gezondheid gaat boven alles.

Kosten

€ 445,- A tarief: volpension en cursussen all in. Exclusief vervoer naar Lierop, carpoolen.
€ 395,- B tarief
€ 395,- A tarief (zonder overnachting)
€ 345,- B tarief (zonder overnachting)

Data voor de komende jaren

Dans en beeldhouw 3 daagse Lux et Terra  Lierop,  27 t/m 29 augustus 2021 AFGELAST