Home » Dansactiviteiten » Dansvormen » Uitvaartdans

'Een gedanst afscheidswoord'

Een vernieuwend idee om het afscheid van een dierbare te verzachten en iets unieks mee te geven: en om iets in beelden uit te laten drukken: dat is wat Uitvaartdans wil zijn. Tijdens de ceremonie kan worden gekozen voor een speciaal op de overledene geïnspireerde dans. Waar en wanneer bepalen de nabestaanden helemaal zelf.


'Ik probeer goed te luisteren naar wat de mensen willen en haal daar de essentie van het karakter van de overledene uit en zoek daar de muziek bij. Dan ga ik improviseren en zo ontstaat de structuur van de dans.

 

Soms dans ik in een aula, maar ook wel aan het graf. De dans is bedoeld als een gedanst afscheidswoord. Daardoor komen heel andere beelden boven dan bij een toespraak. Je drukt je in beweging uit in plaats van taal. Soms nodig ik kinderen uit om mee te dansen. Het is iets waarmee ze aan de afscheidsceremonie kunnen deelnemen."


Dansen wordt door veel mensen geassocieerd met leven en feesten. Uitvaartdans bewijst dat een afscheidsdans ook onderdeel van het leven kan zijn .

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen