Home » Dansactiviteiten » Dansreizen » Nijlcruise Egypte

Dans- en Nijlcruise Egypte  5 t/m 12 maart

Omschrijving

Overdag cultuur snuiven en 's avonds dansen onder de sterrenhemel of in de namiddag bij de pool op het zonnedek. Voor beginners en gevorderden.

Deze Sacrale dans- en Nijl cruise is € 845,- inclusief 7 nachten 4* cruise op basis van volpension, tweepersoonshut, begeleiding van Nederlands of Engelstalige gids, transfer, retourvlucht en danscursus.  Niet inbegrepen zijn alle entree- en service gelden voor het excursiepakket (optioneel te voldoen bij aankomst) € 175,- p/p. Op het vliegveld de visumkosten €20,- p/p en aan boord de verplichte fooi á € 40,- p/p.  

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door  € 400,- vóór 1 oktober 2021 over te maken naar

NL 07 INGB 0002 1438 85 o.v.v. Nijlcruise Egypte. En de andere 50% vóór 1 december 2021.

Zijn er vragen?

Neem dan contact met ons op via email, contactformulier of telefoon.

Programma (voorbeeld)

Elke namiddag hangt onze gids de activiteiten van de volgende dag op bij de receptie. Zo kan het voorkomen dat de volgorde of de begindag van de cruise gewijzigd worden. Onder voorbehoud van eventuele schemawijzigingen van zowel de vlucht als de boten. Prijzen van de genoemde excursies zijn indicatief op basis van publicatie, juli ‘15

Dag 1:

Na aankomst op de luchthaven ontmoet u de reisleiding en gaat u per bus naar de kades van Luxor (grootste openluchtmuseum van de wereld). U checkt in aan boord van uw boot.

Dag 2:

Vandaag brengt u een bezoek aan de Karnak & Luxor tempels. De tempel van Luxor ligt midden in de huidige stad. Het is een van de best bewaard gebleven tempel complexen uit de Egyptische oudheid. De tempels van Karnak zijn één groot museum en het grootste religieuze bouwwerk in de wereld. Vervolgens varen we varen naar Edfu. We dansen van 19.00 uur tot 20.00 uur.    

Dag 3:

Na het rijkelijke ontbijt, 7.00 - 9.30 uur, staat de bus op de kade en brengt ons naar de Horus Tempel in Edfu, een van de best bewaarde tempelcomplexen uit de oudheid. Na dit bezoek aan Edfu de lunch aan boord. De boot vaart door naar Aswan en we genieten van het uitzicht van de Nijl. Dansen 14.30-16.00 en 19.00–20.00 uur.                                              
Dag 4:

U bezoekt vandaag de lage Aswandam uit 1902 en de Hoge Aswandam, één van de grootste en indrukwekkendste stuwdammen ter wereld. Per kleine boot varen we naar de Philae tempel, schitterend gelegen op een eiland in de Nijl. Vervolgens zullen we een tocht per Felouka, een traditionele Egyptische zeilboot, maken over de Nijl. Dan een  bezoek aan Lord Kitchner eiland met de schitterende botanische tuinen. Dansen onder de sterren 21.00-22.00 uur
Dag 5:

U kunt na het ontbijt zonnen, lezen en genieten van alle vergezichten terwijl de boot koers zet richting Kom Ombo. Dans of Yoga van 10.30 – 12.30 uur. In de middag zult u een bezoek brengen aan Kom Ombo en diens tempel. Deze tempel is feeëriek verlicht en zal een onvergetelijke indruk bij u achterlaten. Dansen van 20.30 – 22.00 uur.
Dag 6:

Een vrije dag en varen richting Luxor, aankomst 17.00 uur. Dansen 14.30- 16.00 uur.

Dag 7:

Vroeg in de ochtend varen we naar de westzijde van de Nijl. U brengt een bezoek aan de vallei der Koningen met vele graven van oude farao’s, de tempel van koningin Hatsepsut, die de enige vrouwelijke farao van betekenis is geweest en de Kolossen van Memnon. Dansen van 19.00 – 20.00 uur.
Dag 8:

Na alle hoogtepunten vertrekt u per bus naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. We nemen afscheid van de Nijl met een dans. 

Twee weken voor vertrek krijgt u een informatiebrief toegestuurd.