Cyprus 8 daagse dans- en cultuurreis

Data

2019

Omschrijving 

Noord Cyprus is het Turkse en het minst toeristische deel van Cyprus. Een waar paradijs voor de kunst en cultuurliefhebbers. Het eiland ligt op het kruispunt van drie continenten en het klimaat is aangenaam. Elke beschaving heeft er zijn eigen sporen achter gelaten. Kastelen, kloosters, ruines uit de Griekse en Romeinse beschavingen, allen zijn gelegen in de nabije omgeving van Kyrenia. 

Bellapais

Deze Middeleeuwse tempel is een van de belangrijkste overblijfselen uit vervlogen tijden. Het is een schitterend voorbeeld van Gotische architectuur en op een rotsachtige bergtop, ten zuidoosten van Kyrenia. De bouw is begonnen in de 12e eeuw en het klooster kwam tot bloei onder Koning Hugh III van Frankrijk.

Vouni Palace

In het noorden van Cyprus ligt deze ruïne van een paleis dat in de 5e eeuw voor Christus is gebouwd door Doxadros, de Phoenisiche koning van de naburige stad Marion. Tegenwoordig zijn er nog enkele dingen zichtbaar en overgebleven; een bezoek meer dan waard.

Antiphonitis Kerk

Deze kerk ligt vlak bij Kalograia, niet ver van de noordkust van het eiland. De kerk is een typisch voorbeeld van Byzanthijse architectuur en is gebouwd in de 7e eeuw. Deze architectuur is erg zeldzaam op Cyprus en daarom van groot historisch belang.  

Selimiye Moskee

Midden in het centrum na Nicosia staat de Selimiye moskee, ooit gebouwd door een van de koningen uit de Lusignaanse periode als kathedraal. De bouw begon in 1209 en eindigde in 1326. Tegenwoordig is het meesterwerk een moskee, waarbij de Gothische kerkarchitectuur gecombineerd wordt met de elegantie van de twee minaretten, gebouwd op de onvoltooide kerktorens.
Arab Ahmet Moskee

De Arab Ahmet moskee is een van de mooiste voorbeelden van oude Turkse architectuur. De moskee is in de 17e eeuw gebouwd op fundamenten van een christelijke kerk en past geheel in de wijk waarin het gelegen is, in de hoofdstad Nicosia. 

Programma

We maken om de dag een cultuurtocht en daar tussen dans en vrije tijd in overleg met de weergodinnen. 

Kosten

Vlucht, transfer, logies, ontbijt en danscursus € 495,-  

Wat zit er niet bij?
Exclusief lunch en diner, excursiekosten en vervoer. Er zijn busjes of we huren een auto. Ik neem mijn Tom-tom mee!  

Aanmelden en betaalwijze

Vóór 1 augustus aanmelden en € 295,- overmaken o.v.v. Cyprus. De restbetaling € 200,- voor 1 september overmaken.  

Annulering

Bij afmelding voor 1 september 2015 wordt het betaalde bedrag terug gestort minus € 35,- annuleringskosten. Daarna wordt alleen terugbetaald indien er vervanging is.

Zijn er vragen?

Neem dan contact met ons op via email, contactformulier of telefoon.