Home » Activiteiten » Dansactiviteiten » Dansweekenden

Dans- en beeldhouw 3-daagse 'Lux et Terra'

Data

vrijdag 24 t/m zondag 26 augustus 2018

Locatie

Lierop

Omschrijving

Het verandert, verrast en verheugt mij. De naam 'Lux et terra, Licht en aarde, staat voor eerbetoon aan de zon en aan het leven voortgebracht door het licht en de aarde. Luciën is vereerd dat dit stuk grond hem toegevallen is. De tijd van tempelbouwer lijkt voorbij, maar het verlangen naar het op richten van iets met eeuwigheids waarde blijft. Denk aan Godinnentempels op Malta en Gozo, de piramides in Egypte en de Maya's. Wie hemel en aarde verbindt geeft extra glans aan het zijn op de aarde.

We komen voor het vijfde jaar op dit o-zó-niet-Nederlands landgoed en het is een traditie geworden. Na de lunch dan begeleidt Luciën ons bij het beeldhouwen. Weer of geen weer! Er is een overdekt atelier en beschutte dansmogelijkheden in de pagode.

Programma

Vrijdag tot en met zondag dansen 10.00 - 12.30 uur, beeldhouwen 13.30 – 16.30 uur op Lux et Terra en na de maaltijd op boerderij BuitenEnzo dansen we van 20.00 - 21.30 uur in de aangrenzende schuur of wei.

Roos Crama, dans- en bewegingstherapeut, verzorgt cursussen, workshops, dansweken en weekends in binnen- en buitenland. Ik viel als een blok voor dit organische complex van sculpturen op het vijf hectare land met zonnetempel, ateliers, bronwater, bos en velden. www.beeldhouweninsteen.nl  

Sacrale dans is een dansvorm waarin niet de perfect uitgevoerde danspassen centraal staan, maar de innerlijke beleving. Daarom is danservaring niet noodzakelijk. Er wordt vegetarisch gekookt.

Aanmelden

Aanmelden vóór 1 mei 2018 via info@basisbalans.nl

Kosten

€ 395,- A tarief (met overnachting)
€ 345,- B tarief (zonder overnachting)

Volpension en cursussen all in. Exclusief vervoer naar Lierop.