Home » Activiteiten » Dansactiviteiten » Dansreizen » Zuid-Frankrijk

Dans- en schrijf 11 daagse Zuid Frankrijk

Data

1 - 11 juli 2016

Omschrijving

Op weg van en naar het verlaten berggehucht in de Spaanse Pyreneeën cirkelen wij en de lammergieren rond, mediteren en observeren. Juist in dit 'gehucht van niets' komen we vanuit dans en stilte bij ons middelpunt om opnieuw tot beweging te komen. 


Een mysterieus verlaten gehucht tegen de bergwand op 800 meter geplakt. Ik heb lang geleden vanuit dit verlaten bergdorp van waarachtige en ongekende schoonheid een bijzondere driedaagse voettocht gemaakt waarbij het verlaten gehucht als basiskamp diende. Nu is er een vlinderinstituut gevestigd.


- beweegmeditaties
- beweeg-, verplaats- en mijmertijd
- beweeg en schrijfopdrachten
- beweeg en schrijfoefeningen
- van taal tot dansregel
- excursie Tijmblauwtje en Lammerengieren
- wandelingen


Ten zuidoosten van Bordeaux ligt een schitterend gehucht in een stilte gebied. Hier blijven we vier dagen, een bezoek aan Lourdes en door naar het verlaten dorp in de Pyreneeën. Vijf dagen dans en schrijfopdrachten met lammerengieren boven ons. We dansen, wandelen en schrijven vier nachten in dit dorp.

Meenemen

Slaap- en lakenzak, badpak, handdoeken, wandelkleding, hoofdlampje, schrijfgerei, rugzakje, berg- en dansschoenen.

Kosten

Kosten € 965,- exclusief eten en vervoer.
Wat krijgt u daarvoor? Logies, dans- en schrijfcursus en vervoer.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door voor 1 mei € 465,- overmaken o.v.v. dans-, wandel en schrijfvakantie juli 2016. De restbetaling graag voor 1 juni.

Zijn er vragen?

Neem dan contact met ons op via email, contactformulier of telefoon.

Tijmblauwtje en de lammergier in de Pyreneeën.
Hier een microreservaat voor ´t Tijmblauwtje. Of heet hij nu weer anders? Ik doe hier een foto van hem bij, dan is het maar duidelijk. Inleiding Het biologisch station ligt op 1200 meter en is er ten behoeve van de Lammerengier en vooral zijn habitat. Professionele natuurbeschermers komen er samen; cursus natuurbescherming en biodiversiteit worden er gegeven vanuit de universiteit van Zaragoza; het is inmiddels een van de vogelringstations van Spanje geworden, het enige in de Pyreneeën; het is de uitvalsbasis voor de werkers van de FCQ voor de Lammergier in de bergen.